Informatie over de euro

informatie over de euro

Informatie over de euro

De euro met code (EUR) is de valuta gebruikt door landen en instituties in de eurozone.De eurozone bestaat uit 17 Landen dat de euro als officiële munteenheid hebben geaccepteerd, verder zijn er nog 7 landen die tot de Europese Unie behoren maar geen volwaardig lid zijn, waardoor ze nog geen toestemming hebben gekregen om de munteenheid € te betreden.

De euro is momenteel de 2e grootste valuta op de wereld, de waarde van de euro is afhankelijk van de financiële staat van de eurozone. Het drukken van euro biljetten is in de handen van de European Central Bank.

De euro heeft zeer wat pieken en dalen gehad in de geschiedenis van zijn bestaan. De algemene inflatie van de euro is uitgerekend op 1,4%. Tijdens het begin van de financiële crisis in 2008 heeft de euro een enorme klap opgelopen, gelukkig begon het allemaal in de Verenigde Staten waardoor de dollar($) mee daalde.

Briefgeld en Munten

De euro kent 7 briefjes van: 5€ , 10€, 20€, 50€, 100€ en 500€De munten zijn in totaal 8: 0.01€, 0.02€, 0.05€, 0.10€, 0.20€, 0.50€ en munten 1€ en 2€

Op de hedendaagse markt worden munten van 0.01€ en 0.02€ niet of nauwelijks nog gebruikt.

Ieder volwaardig EU Lid die ook de euro als valuta gebruikt heeft het recht om een eigen ontwerp van de munten te laten drukken, zo kunt u zien dat de plaatjes op de munten in verschillende landen anders zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *